Examenvrees of toch gewone examenspanning?

Toch wel een beetje nerveus zijnde kwamen Alice en ik op de examendag aan!
Natuurlijk veel te vroeg, we hebben maar even een boswandelingetje gemaakt want Alice weet als precies wat er van haar verlangt wordt als ze haar borsttuigje om krijgt!
Na het voorstellen van de examinators gingen we op pad, Alice snoof heel goed aan het plasticzakje waar de geur van de speurtrekker inzit.
Alice heeft altijd een hoog tempo dus iedereen moest een flinke pas inzetten!

alice aan het speuren

Ze geeft het altijd erg goed aan als ze op het spoor zit, neus naar beneden en achterpoten heel diep in de grond zettende, zo lees ik dus of we goed lopen!
Op de kruisingen geef ik altijd een ruime lijn zodat ze goed om zich heen kan snuffelen waar we naar toe moeten.
Natuurlijk zat er een moeilijkheidsgraad in: op een kruising was de speurtrekker was 5 meter naar links gegaan en daarna weer terug en rechtsaf!
Alice had dat uiteindelijk ook door en gelukkig liepen we weer de goede kant op! Bij het eerste voorwerp heb ik even een rustmoment genomen en heb Alice wat water gegeven, dat werd wel gewaardeerd door haar want ze moet zich toch wel erg goed kunnen concentreren en dat kost veel energie.

alice met baas

Na het rustmoment gingen we weer verder en gaf ze het tweede voorwerp ook goed aan!
De speurtrekker had allerlei spannende paadjes genomen en Alice liep daar zo goed over, het was erg leuk om zo bezig te zijn!
Na 1500 meter zat de speurtrekker in een prachtige houten wigwam en Alice kroop er gauw bij! Ze kreeg als beloning haar tennisballetje en was helemaal gelukkig!
Ze is geslaagd met vermelding dat het een speurgraag hondje is en dat wij een goed team vormen.
We gaan dus graag verder speuren voor een volgend examen!

 

 

Home
Prijzen
Contact
v
De trainer
Cursisten aan 't woord